Weekend i København


Vi er lige kommet hjem efter en dejlig lang weekendtur i København, hvor solen stod højt. Nærmere bestemt har vi været på besøg hos min mor på Nørrebro.

Vi holdt fri fredag og kørte af sted fra morgenen. Vi tager som regel færgen, når vi krydser bæltet. Det giver en dejlig lille pause midt på turen. Vi kan komme ud af bilen og strække ben, som man siger, men helt seriøst så er det faktisk luksus at få en time foræret til at lave INGENTING. Og man kan både lave ingenting sammen eller hver for sig. Denne gang havde vi (mig og børnene) pakket tegnegrejet, så det foregik hver for sig, mens min kære mand tjekkede nyheder mm. på iPad’en.

Lidt af det jeg tegnede på på færgen

Lidt af det jeg tegnede på på færgen

Den egentlige grund til vi tog turen til hovedstaden (denne gang) var ikke min kære mor, men et par smukke mennesker med store hjerter og en god dyb pengepung! – Nemlig Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary.

Vi var til Kronprinsparrets Priser 2015. Det var et flot og rørende show.

Jo jo fint skal det være :)

Jo jo fint skal det være 🙂

For dem der ikke ved det, uddeler kronprinsparret hvert år priser til nogle opkommende danske talenter. Og disse nye talenter får en flot pris og en sum penge, som hjælp til at fortsætte deres gode arbejde. Læs meget mere om det her.

Jeg blev virkeligt rørt over de flotte ord, Kronprinsparret havde om de forskellige. Men mindst lige så rørt blev jeg over at høre om, hvordan disse åbenlyse talenter har fundet deres livs passion(er) og lever det liv de har ønsket sig og nu også bliver hædret og æret for det. Hvor er det fantastisk at opleve.

Når vi nu var i staden i sådan en flot efterårsweekend med høj sol og god tid, kunne vi jo også komme rundt og lege turister. Vi nød vejret og gik fra Nørrebro til Nyhavn af de små gader. Der er så hyggeligt i de små gader. Man ser mange andre finurligheder end på Strøget og en dag hvor der er tid, skal jeg helt sikkert rundt med kameraet og fange nogen af dem. Her er en finurlighed fra Nørreport station:

En gammel aviskiosk er blevet gjort klar til kaffesalg - smukt

En gammel aviskiosk er blevet gjort klar til kaffesalg – smukt

Men Nyhavn er det ultimative hyggested i København. Af en eller anden grund er der bare en helt anden stemning der end i resten af byen. Måske fordi det er der, man tager hen for at slappe af og nyde en kold øl. Der er ikke noget man skal nå. Og så kan man sidde og kigge på de majestætiske sejlskibe, der ligger og vipper på vandet.

Når man nu er på Nyhavn, er det også oplagt at tage en rundtur i en af havnebådene, så det gjorde vi 🙂

Her er et par af billederne fra turen – de er nok set før, men jeg synes stadig det er en fryd for øjet (Jeg er lidt af en sucker for arkitektur) :

IMG_7149

Nyhavn ligger badet i efterårssolen

IMG_7160 (2)

Operahuset er nu altså smukkest fra vandet

IMG_7169

Ved ikke hvad broen hedder men smuk er den med sine runde former og skibsmaster

Og så sidder jeg i dag og har dyne på i sofaen, drikker varm te og har tændte stearinlys, fordi regn og vind rusker udenfor… Men så har jeg da billederne at hygge mig med 🙂

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *