Min hjemmelavede solbærsaft
Noget af det lækre ved at lave saft er, at det er så let, at alle kan lave det og det kræver stort set ingen forberedelse – altså ud over at plukke bær.
Og hvis saften ikke skal bruges med det samme, kan den sagtens fryses, enten i flaskerne (husk ikke at fylde flasken helt op, da saften udvider sig i fryseren) eller i isterningposer.
Den kan også laves til lækre hjemmelavede saft-is.
På et tidspunkt kommer der helt sikkert også en is-opskrift her på siden!

PORTIONER CA. 3 LITER
FORBEREDELSE 15+10 MIN / TILBEREDNING 20+15 MIN / I ALT CA. 1 TIME
SOLBÆRSAFT
1500 g solbær
2,5 l vand
600 g økologisk rørsukker
SÅDAN GØR DU
Skyl solbærrene (bare for at der ikke kommer dyr med i gryden – man behøver ikke engang nippe dem 🙂 )
Put solbærrene i en stor gryde (min. 5 liter)
Hæld vandet over og kog op
Lad bærrene koge i ca. 20 min, indtil de begynder at briste
Si saften gennem et fintmasket klæde hen over en stor skål
Vask gryden af og hæld den siede saft tilbage i gryden sammen med sukkeret
Kog op under omrøring
Lad saften koge i ca. 15 min.
Hvis der kommer skum på toppen under kogning, kan det fjernes med en ske
Tag gryden af varmen
Skold flasker med kogende vand, mens saften køler lidt af
Hæld saften på de rengjorte flasker
Saften kan holde sig ca. 1 uges tid i køleskabet.
Jeg kan godt lide saften lidt stærk, så jeg blander den 1:3 ca.

Rigtig god fornøjelse
1 Response
[…] Min hjemmelavede solbærsaft […]