Min hjemmelavede solbærsaft

Noget af det lækre ved at lave saft er at det er så let at alle kan lave det og det kræver stort set igen forberedelse.

IMG_7165 (3)

Ingredienser (ca. 3 liter):

1500 g solbær
2,5 l vand
600 g økologisk rørsukker

Solbærrene skylles (bare for at der ikke kommer dyr med i gryden – man behøver ikke engang nippe dem 🙂 )

Put solbærrene i en stor gryde (min. 5 liter)

Hæld vandet over og kog op

Lad bærrene koge i ca. 20 min, indtil de begynder at briste

Si saften gennem et fintmasket klæde hen over en stor skål

Vask gryden af og hæld den siede saft tilbage i gryden sammen med sukkeret

Kog op under omrøring

Lad saften koge i ca. 15 min.

Hvis der kommer skum på toppen under kogning, kan det fjernes med en ske

Tag gryden af varmen

Mens saften køler lidt af, skoldes flasker med kogende vand

Saften hældes på de rengjorte flasker

IMG_7175

Hvis saften ikke skal bruges med det samme, kan den med fordel fryses enten i flaskerne (husk ikke at fylde flasken helt op, da saften udvider sig i fryseren) eller i isterningposer. Den kan også laves til lækre hjemmelavede solbær-is

Saften kan holde sig ca. 1 uges tid i køleskabet.

Jeg kan godt lide saften lidt stærk, så jeg blander den 1:3 ca.

 

Rigtig god fornøjelse

 

You may also like...

1 Response

  1. 13. august 2015

    […] Min hjemmelavede solbærsaft […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *