Marmorfolie på æske

Jeg havde i foråret brug for en æske til at gemme nogle småting i på badeværelset og fandt en brun æske i mine gemmer. Den passede lige til formålet, men var ærligt talt lidt kedelig at se på, så jeg fandt et par pakker med klistermærker, som jeg dekorerede æsken med. Den kom til at se sådan ud:

IMG_7378 (2)

Brun æske dekoreret med klistermærker

Men nu syntes jeg efterhånden, den var begyndt at se lidt træls ud. Der var begyndt at komme fingermærker på. Så der skulle ske noget nyt.

I Søstrene Grene fandt jeg forleden den lækreste marmorfolie, som jeg købte uden rigtigt at vide hvad den skulle bruges til. Den har jeg betrukket æsken med nu.

Herunder kan du se, hvad jeg har gjort:

Materialer: 2 ark hvidt A4 papir, 1 rulle marmorfolie, blyant, saks, lineal, limstift, skalpel, skæreunderlag, skæremaskine

IMG_7386 (2)

Først beklædte jeg indersiden af æsken med hvidt papir. Det skar jeg et par mm smallere end æskens indvendige højde.

IMG_7389 (2)

Stykket til låget skar jeg i ét stykke.

IMG_7391 (2)

Begge dele er blevet beklædt indvendigt med hvidt papir

IMG_7392 (2)

Udvendigt komme folien nu på. Den er skåret 2 cm bredere end æsken og 1 cm længere end æskens omkreds.

IMG_7395 (2)

Hjørnerne klippes så det er nemmere at folde kanterne ned i æsken

IMG_7396 (2)

Nu er der en fin lige kant rundt i æsken

IMG_7400 (2)

Det samme har jeg gjort ved bunden Hertil har jeg også skåret et stykke folie. Dette er 0,5 cm mindre end æsken på begge led

IMG_7402 (2)

Bunden er færdig

IMG_7404 (2)

Toppen er lidt tricky. Her har jeg sat foliet på i ét stykke. Jeg startede med at skære papiret af folien ,så det passede til toppen af æsken og satte det på først. Det kræver lidt snilde og tungen lige i munden – PAS PÅ IKKE AT PRESSE KNIVEN NED GENNEM FOLIEN

IMG_7405 (2)

En side af gangen vippes rundt om kanterne ligesom på æskens bund

IMG_7406 (2)

Ta daaaa! Den færdige æske 🙂

Det er helt sikkert ikke det sidste, jeg har beklædt med folie. Jeg skal vist af sted til Søstrene Grene efter flere ruller af deres folie. Det er dejligt nemt at arbejde med og så er det flot. Desuden har det en overflade man kan tørre af. Smart!

 

 

 

You may also like...

2 Responses

  1. Joan siger:

    Den er blevet rigtig god.. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *