Kedsomhed er nøglen

Det er fantastisk hvad kedsomhed og kreativitet kan skabe. I går var det en ny æske og i dag blev jeg så overvældet af en enorm trang til at pifte vores nøgle til badeværelsesdøren op…

Der er jo nok ikke så meget at gøre ved selve nøglen (med mindre den skal males) men det gør da ikke noget, den er lidt dekorativ at se på, når den bare hænger der i låsen.

Mine store piger havde fødselsdag i august og der fik de bl.a. sådan nogle sæt, man kan købe i legetøjsforretninger til at lave smykker af. Et af sættene var dette:

Et super godt sæt til begynderen med nogle gode instruktioner og der er til flere forskellige smykker. Til armbåndene bruges den knytteteknik, der kaldes macrame. Jeg kan huske, jeg lavede en frygtelig masse armbånd og nøglesnore mm. på den måde, da jeg selv var barn, så nu fik jeg det lige frisket op igen.

Det er dejligt nemt (så nemt at mine piger selv sidder og knytter armbånd til venner og veninder) og så bliver det pænt – så den teknik ville jeg prøve til min nøglesnor anno 2015. Det er der kommet endnu en ‘how to’ guide ud af:

Materialer: Nylonsnor 1 mm, perler, nøgle, krog eller lignende til at holde nøglen, saks, superlim

IMG_7413 (2)

Jeg brugte nylonsnor som det man bruger til at knytte armbånd. Dette fra Panduro er 1 mm. Jeg brugte et stykke på 40 cm og et stykke på 120 cm

IMG_7414 (2)

Det korte stykke bandt jeg på nøglen som vist

IMG_7416 (2)

Det lange stykke bandt jeg på helt tæt på nøglen med et knytteknude som vist, så der var 2 lige lange ender

IMG_7417 (2)

Jeg knyttede ca. 8 cm fordi jeg synes det var det der så pænt ud. (se teknikken Til sidst låste jeg ved at køre enderne tilbage gennem de sidste 4 knuder jeg havde lavet. Enderne blev klippet af og der kom en lille smule lim på, der hvor de var klippet for at undgå, det hele gik op igen

IMG_7423 (2)

Til sidst satte jeg et par perler på i enden af de midterste snore og bandt et par knuder, som også fik lidt lim for at holde det hele

IMG_7424 (2)

Min nye nøgle sammen med min fine marmoræske

IMG_7420 (2)

Jeg er blevet så tilfreds med, hvordan nøglesnoren kom til at se ud i sidste ende. Og så passer den så fint til urtepotten i badeværelset OG min hængepotte, som er lavet i de samme materialer.

 

Se min komplette tutorial på knytteteknikken her

You may also like...

4 Responses

  1. KHS siger:

    Ej, hvor fin 🙂

  2. Joan siger:

    Den er da blevet super fint, og det da en god ide at pifte sin badeværelse nøgle, den er så kedelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *