I dag er det fars fødselsdag


Nej, det var egentlig i går, men her i huset er fødselsdagene hellige. Dén ene dag om året drejer alt sig om fødselaren, som bestemmer, hvad der skal ske, hvor og hvad der skal spises og der skal HYGGES!

Den dag skal der være gaver, boller, flag, kys, kram og en kæmpe dosis kærlighed. Den dag gør alle deres bedste for at være så søde som overhovedet muligt og gøre dagen til en fantastisk dag for fødselaren. Vi står tidligt op og vækker fødselaren med fødselsdagssang og levende lys og flag. Bordet står dækket om morgenen med flag og servietter og hele pivtøjet. Hele stuen er pyntet med flag og ‘TILLYKKE’-banneret, der efterhånden har nogle år på bagen.

Og det er ligegyldigt, om det er voksne eller børn, der har fødselsdag. Den dag er vi alle børn.

Der skal gaver til – det skal der. Det er ingen hemmelighed. Ingen fødselsdag uden gaver. Her hos os betyder det bare ikke så meget, hvad de koster. Der bliver tænkt over gaverne i ugevis og børnene (og jeg selv) går i flere dage og laver gaver. Og det er selvfølgelig ikke alle, der er lige kreative – men det er lige meget! En perleplade og et sødt kort er lige så godt, hvis ikke bedre, end en ny dyr gadget herhjemme. Her er det vitterligt tanken, der tæller!

Og i går var det manden i huset, der havde fødselsdag. Han fyldte 39, men han fik hele turen alligevel.

Pigerne har hver især lavet en personlig gave til ham. De har været i fuld sving med at lave perler, male på glas og lave kort. De har pakket ind og skrevet søde ord på deres kort. Jeg synes, det er vigtigt, at de føler ejerskab for det, de giver og er stolte over det. Og det blev de. De gav sig god tid, gjorde sig umage og hjalp hinanden.

De fine gaver pigerne havde lavet. Alle lavet med omtanke og kærlighed

De fine gaver pigerne havde lavet. Alle lavet med omtanke og kærlighed

Men der skulle også ligesom være noget fra os alle sammen. Jeg har længe gået og tænkt over, hvad han skulle have og rodet rundt på bl.a. Pinterest og mange andre steder for inspiration. For et par uger siden præsenterede jeg børnene for nogle af de ideer, jeg havde fået og vi begyndte så småt at beslutte os for, hvad det skulle være og fik sammensat et par (i mine øjne) perfekte gaver til ham.

Gave #1:
En god posefuld fortællesten.
Herhjemme er det nemlig sådan, at jeg læser godnathistorier for pigerne, mens deres far fortæller ud fra fri fantasi og pigerne ELSKER det. Vi har gået og samlet sten i smug på gåture og på vej til skole. Vi har malet nogle motiver på stenene, som pigerne selv har valgt og gerne vil høre historier om. Så kan de trække en sten hver om aftenen, som deres far så kan fortælle ud fra. Og man kan jo altid lave flere sten og putte i posen 🙂

En lille lærredssæk fra SG og en håndfuld malede sten

En lille lærredssæk fra SG og en håndfuld malede sten

Gave #2:
En nusse/massage t-shirt.
Jeg fandt en idé med en t-shirt, hvor der er tegnet en bilbane på ryggen, så børnene kan køre rundt med deres legetøjsbiler på hans ryg og dermed nusse og massere ham. Lækkert (det kunne godt være, man skulle låne den en gang i mellem 😉 )

Så er der klar til racerløb på fars ryg

Så er der klar til racerløb på fars ryg

Gaverne var et hit. De ramte plet – gudskelov!

Og vi havde en fantastisk hyggelig og solrig dag (selvfølgelig 🙂 ), hvor vi spiste morgenmad sammen inden fødselaren skulle på arbejde. Senere stod den på gaver, lune boller, lagkage, gåtur, aftensmad og til sidst, efter børnene var kommet i seng, en god film.

 

PS: Til dem, der måtte synes, det er synd for ham at han ‘kun’ har fået sten og perler: Han fik også en ny vinterjakke 😉

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *