Hyldeblomstsaft opskrift
Det er smagen af dansk sommer, solbrændte skuldre, lyse sommeraftener og hygge på terrassen. Det er hyldeblomstsaft og det er super let at lave…
Hovedingrediensen, hyldeblomster, er endda ganske gratis og findes i overflod i den danske natur om sommeren. Det er bare at gå på rov med en pose og en saks… Prøv dog at høste skærmene fra planter på små stier og markveje, så du undgår forurening fra biler mm.
PORTIONER: CA. 3 LITER
FORBEREDELSE: 10 MIN / TILBEREDNING: 10 MIN / IALT 20 MIN
VENTETID: 3 DAGE
INGREDIENSER
40 store klaser hyldeblomster
3 økologiske citroner
2 l kogende vand
1250 g sukker
40 g citronsyre
HYLDEBLOMSTSAFT
Ryst skærmene udenfor for at få eventuelle dyr af blomsterne.
Fjern så vidt muligt stilkene fra skærmene.
Læg alle blomsterne i en stor skål med låg eller en suppegryde.
Skyl og skær citronerne i tynde skiver á ca. 0,5 cm
Dæk blomsterne med citronskiverne
Hæld det kogende vand over blomster og citroner
Hæld sukkeret i og rør til sukkeret er opløst
Rør citronsyre i
Læg låg på skålen/gryden og stil det i køleskabet i 3 dage
Saften sies gennem et stykke lærred, et viskestykke eller lignende og hældes på rengjorte flasker.
Saften kan sagtens fryses. Sørg dog for at flaskerne ikke er helt fyldte, da saften udvider sig i fryseren.