Glædelig jul

Jeg sidder her kl 00.42 efter en veloverstået juleaften med alle traditionerne holdt ved lige.

Der var and og ribbenssteg med hvide og brune kartofler, sovs, rødkål, ribsgelé, tyttebær og franske kartofler til.

Efter den traditionelle overspisning, stod den på dans rundt om juletræet – her gælder reglen stadig, som da jeg var barn: den yngste starter med at vælge sang og så den næstyngste osv. I år var vi 8 til juleaften, så der blev travet et godt stykke tid. Og børnene elsker det. Det er heldigvis også en af deres yndlingstraditioner.

Dernæst ris a la mande med én mandel til de voksne og én til hver af børnene. Måske lærer de ikke en helt masse om at være gode tabere lige denne aften – og hvad så??? Det er de så gode til normalt, så sådan en aften som juleaften, kan man godt tillade sig at (og bør man bare) forkæle.

Da vi var ved at revne, gik vi til pakkerne. Pigerne havde været helt ekstremt produktive og kreative. Det må jeg sige, der imponerede de mig lige. De havde hver især lavet en gave til mormor, farmor, farfar, far, mig, hinanden og hunden! Og de havde faktisk lavet nogle sjove / flotte / skøre ting, som ikke ‘bare’ var en perleplade eller en tegning. Nej, de havde faktisk brugt tid og hjerne på at lave nogen lidt anderledes ting. Bevares, jeg fik da også en perleplade, men selv den havde fået et lille twist.

Nu sidder jeg her og nyder synet af mine gaver og prøver at tage mig sammen til at gå i seng, med benene oppe på min nye fodskammel til min yndlingslænestol – i gul! 💛

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *