Genbrugsguld

Køb og smid væk – nej tak! Det er simpelthen noget af det værste jeg ved. Jeg kan simpelthen ikke tåle at smide brugbare ting ud.

Men jeg er også lidt af en gemmer… Nok af samme grund. Jeg vil hellere forære de ting, jeg ikke bruger mere, til nogen, der kan have glæde af det, end at smide det væk. Mange gange fejler de ting, vi bare ikke lige synes passer ind i hjemmet mere, jo ikke noget. Det kan være farven er forkert eller at man bare er blevet træt af at se på det samme over længere tid. Men det gør det jo hverken ubrugeligt eller grimt! Og gud ske lov, vi har forskellig smag, for så kan tingene gives videre til nogen, der vil give det et godt hjem.

Der er desværre også mange, som bare ikke har ret meget at gøre med, men som også godt kan lide at lidt nips til at stå og se pænt ud. Og det gør altså noget ved humøret og selvværdet at have noget omkring sig, der kan lyse lidt op i hverdagen og give lidt hygge. Lige som der er lavet undersøgelser om, at dem, der går rundt med lidt penge i lommen, har et bedre selvværd end dem der ikke har.

Heldigvis er der mange måder at slippe af med overskud på:

  1. Man kan jo altid forsøge at sælge tingene på Facebook, diverse loppemarkeder, dba osv. Så kommer der jo også en smule kroner retur til kassen.
  2. Ellers har vi også nogle dejlige venner, der bliver glade når vi f.eks. kigger forbi med bagagerummet fyldt med legetøj osv. til deres børn. Man behøver jo ikke være dårligt stillet, for at blive glad for gaver.
  3. Alt det vi hverken vil være bekendt at aflevere til venner og bekendte eller kan sælge på diverse måder, har vi fundet en sød dame, der gerne vil aftage.
    Hun er en af de ildsjæle, der får verden til at dreje rundt og jeg er dybt misundelig over det overskud, hun udviser. Hun sender gamle gummistøvler og hullet tøj til nogen, der er gode til at genbruge og lave noget brugbart ud af det.
    Der er også nogle voldsramte kvinder, der får noget at tage med sig ‘under armen’, som hun kalder det, når de skal videre og ud og opbygge sig et nyt liv fra et ophold på f.eks. et krisehjem.
    Og jeg har også lige erfaret at hun arbejder sammen med en, der hjælper med at få bamser ud til børn, der ikke har nogen. (Så skal jeg bare have overbevist børnene om at de altså ikke selv kan nå at kramme 300 bamser 🙂 )

Når jeg hører historierne om hvad mit ‘skrammel’ kan blive til, hvis bare det havner i de rigtige hænder, virker det som røveri over for de personer, der kunne have fået glæde af det, hvis jeg bare smider det ud. Og selvom jeg i princippet ofte ikke gør andet end at sende husbonden af sted med en trailer fyldt med gammelt tøj og overskudslager, så får jeg en dejlig varm følelse indeni, over at jeg kan hjælpe et sted, fordi jeg ved, at det bare ikke er gammelt skrammel for alle. For nogen er det vigtigt at få foræret en lampe, så der er lys i lejligheden om aftenen eller få et par kjoler, så man kan føle sig pæn til en eventuel jobsamtale. Men måske vigtigst af alt er det, at et barn får en krammebamse, så det altid har en god ven at kramme og fortælle følelser og hemmeligheder til. (Ja jeg var selv bamse-pige)

Heldigvis er der andre, der har det ligesom mig, og det resulterede i at vi i sidste uge fik den lækreste lænestol hjem i vores stue. En gammel (ikke aldersmæssigt) ven af familien havde købt en lænestol hjem til sig selv for et par måneder siden, men hun havde bare aldrig rigtigt fundet sig til rette i den – den var lige lidt for dyb til hende osv… Min kære mor var så på besøg hos hende for et par uger siden og kommenterede at den stol ville passe perfekt hjemme hos os. Som sagt, så gjort og enden på det hele var at stolen endte hjemme hos os en uges tid senere… Og selv min kære husbond, som for et års tid siden erklærede, at han hadede farven gul, synes faktisk også, den er flot (Pyha!!). Og i skal da ikke snydes for et billede af de nye familiemedlem:

Mit nye gule familiemedlem

Mit nye gule familiemedlem

 

Og nu er der kamp om hvem, der skal sidde i den. Puden i stolen er for resten et ældre DIY-projekt, som jeg også er ret glad for.

IMG_1919 (2)-001

 

 

 

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *