Boller i karry a la ristaffel

Den er en rigtig familie-klassiker. Måske fordi den er nem at lave og helt sikkert fordi den smager godt og både børn og voksne kan lide den.
Hvis man googler “Boller i karry”, dukker der rigtig mange opskrifter op! Så hvorfor vælger jeg så at lægge en mere ud i cyberspace, spørger du nok?
Det gør jeg, fordi jeg har afprøvet mange opskrifter på boller i karry gennem tiden og har altid måtte lave lidt om på dem på den ene eller den anden måde, for at få den til at blive “rigtig”. Derfor har jeg efterhånden også fået prøvet af, hvad der dur og ikke dur herhjemme. Og det vil jeg gerne dele.
Hvad er der så specielt ved denne opskrift? Tjo, jeg har en familie, der (desværre) ikke er lige så glad for stærke ting, som jeg er. Og mange af de opskrifter, jeg har prøvet, har bare været for stærke.
Og klumper… nej tak, det er simpelthen for træls i munden. Så denne opskrift er også super for dem, der har lidt svært ved konsistenser.
Sidst men ikke mindst – så er der nok sovs! Der er taget hensyn til, at der i en familie ofte er en mand eller nogle store børn, der spiser lidt ekstra – fordi den er så god…
Prøv evt. disse lækre naan-brød til.
Og nu til sagen:
PORTIONER 5 PERSONER
FORBEREDELSE 20 MIN / TILBEREDNING 15 MIN / I ALT 35 MIN
BOLLER I KARRY
1 spsk smør
1 stk løg
2 stk æbler
2 tsk karry
5 spsk hvedemel
1 liter vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk / 2 dl fløde
25 kødboller
TILBEHØR
Ris eller blomkålsris
– Og efter ønske og smag:
Sesamfrø
Kokosmel
Peanuts
Tørret frugt
Rosiner
Æblestykker
SÅDAN GØR DU
Kog den mængde ris, der passer til din familie – herhjemme er det ca. 4 dl
Kog en liter vand og lad bouillonterningen opløse heri, mens du laver resten
Skræl og del løg og æbler i mindre dele – fjern kernehuset i æblet
Smelt smørret på en høj pande uden det tager farve
Giv løget en god tur i minihakkeren, mens smørret smelter
Svits løgene på panden, uden de bliver brune I ca. 1 min.
Giv æblerne en tur i minihakkeren sammen med karryen, mens løgene svitses
Steg æblerne på panden sammen med løget i et par minutter – igen uden det bruner
Drys nu melet ud over massen på panden og rør rundt, indtil al melet er suget op
Hæld bouillonen over massen lidt ad gangen, mens du rører – lad det gerne koge op, imellem du hælder bouillon på.
Lad sovsen få et opkog, mens du stadig rører.
Hæld kokosmælk/fløde i og rør godt.
Hvis alle klumper ikke er blevet rørt ud, så giv det en tur med stavblenderen, så sovsen bliver dejlig blød.
Put bollerne i sovsen og lad det hele små simre lidt i 12-15 minutter.
Anret til taffel i små skåle med alle de ting, din familie synes er lækre.