Bananpandekager (uden mel)
Denne opskrift er super-god til de overmodne brune bananer, hvis eneste alternativ er skraldespanden.
De lækre pandekager kan f.eks. bruges til at tilføje lidt ekstra lækkert og sundt til søndags-morgenmaden, men kan også bruges som et mellemmåltid.
Pandekagerne er super nemme og hurtige at lave, så de kan laves mens bollerne står og luner sig i ovnen søndag morgen.
Og så stryger du den gode samvittighed med hårene, for pandekagerne er nemlig også fyldt med gode fibre.
Du kan selv vælge, om de skal have en mere eller mindre grov konsistens ved at blende havregrynene til lige præcis det, du har lyst til. Personligt synes jeg, de kommer til at minde lidt om havregrød i munden, hvis de er for grove. Men… det er smag og behag.

PORTIONER CA. 24 STK.
FORBEREDELSE 5 MIN / TILBEREDNING 20 MIN / I ALT 25 MIN
PANDEKAGER
2 bananer
4 æg
2 dl havregryn
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
1 tsk. kardemomme (kan udelades)
1 spsk. akaciehonning (kan udelades)
Lidt smør til stegning
SÅDAN GØR DU
Start med at give havregrynene en god tur i blenderen, afhængigt af, hvor findelte du vil have dem.
HUSK, at når resten af ingredienserne kommer i, kan du også blende dem lidt mere.
Tilsæt resten af ingredienserne og blend det hele til dejen har en lidt luftig og ensartet konsistens.
Smelt lidt smør på panden og steg pandekagerne ved medium varme til de er gyldne og faste i dejen, så de kan vendes.
Vend og steg dem færdige på den anden side.
Hvis varmen er for kraftig, risikerer du, at de bliver lidt for mørke.
Server med friske bær og evt. lidt honning eller sirup.