Bær i massevis

Efter en dejlig lang sommerferie er det igen blevet tid til at kigge lidt på haven. Den er desværre blevet lidt forsømt pga. vores udenlandsrejser og dagsture til diverse sommerforlystelser og dyrehaver i ferien. Der var meterhøje tidsler og andre ‘lækre’ planter, da vi kom til at kigge i krogene.

Men det var ikke kun ukrudtet der havde haft kronede dage. Ribsene hang i lange rubinrøde klaser og solbærbuskenes grene hang helt ned på jorden. Enkelte grene havde simpelthen så mange af de flotte sorte perler, at man næsten ikke kunne se grenene.
Nå men, jeg gik så småt i gang med at plukke bærrene, og syntes ærligt talt det virkede lidt uoverskueligt (på trods af at vi kun har 2 ribs og 2 solbærbuske). Der gik ikke længe før pigerne opdagede, hvad jeg havde gang i, og så var de fyr og flamme for at få lov at plukke (og smage) bærrene. De fik en busk og en skål hver og så gik der ellers konkurrence i, hvem der fik flest bær.

IMG_7108 (2)-001

Lækre bær plukket af børnene

 

Ikke nok med at de unge damer hjalp til med at plukke bærrene, de ville også gerne hjælpe med at vaske, nippe og sortere dem (der er de vist deres mors døtre). Der gik heller ikke længe, før naboens 6-årige dreng også kom forbi og hjalp til. Så går det altså stærkt, når der er 10 hænder om arbejdet. Det endte med 6 kg solbær  fra de 2 solbærbuske og godt 1,5 kg ribs fra den ribsbusk, fuglene endnu ikke havde ribbet.

IMG_7129 (2)

De flotteste rubinrøde bær

 

Og hvad stiller man så op med så mange bær? Tja… Til januar fylder min mor 60 år og hun har planer om at holde en fest. Så de første 500 g solbær røg i fryseren og kommer til at gå til nogen bærtærter, som undertegnede nok kommer til at lave… Så var der ‘kun’ 5,5 kg tilbage. Når man ikke spiser marmelade, hvad er så mere nærliggende end at lave en gang solbærsaft?

Som sagt så gjort.
Der er nu noget tilfredsstillende ved at lave tingene fra bunden. Men når man som jeg har børn, er det også lidt angstprovokerende – for de ved godt, hvad de kan lide og ikke lide (!!!) og de giver det ikke mange chancer, så den skal sidde lige i skabet første gang. Ellers er det ikke sikkert de nogensinde vil smage igen… Og hvad skal man så stille op med 6 kg bær???

Heldigvis faldt det i deres smag – og min :). Så det er helt sikkert ikke sidste gang det sker.

IMG_7175

Opskriften kan du finde her: Min hjemmelavede solbærsaft

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *